Μόνωση οικονομικές λύσεις

Οτι αφήνεις σε αφήνει!!
Το φροντίζουμε για να πας πάει!
Post Reply
kostas

Μόνωση οικονομικές λύσεις

Post by kostas »

Η μόνωση στο niva είναι μια υπόθεση που μας απασχολεί ειδικά τον πρώτο καιρο που το έχουμε στην κατοχή μας μετα
το βελτιώνουμε κατά ένα ποσοστό η απλα το συνηθίζουμε :lol:
Θα προτεινω κάποιες οικονομικές λύσεις τις οποίες εχω εφαρμόσει :arrow:

Από το πάτωμα εχω αφαιρέσει ολους τους κετσέδες καθως είναι υδρόφιλοι και κρατάνε την υγρασία :o
Στην θεση τους εχω χρησιμοποιήσει υλικο από στρώματα γυμναστικής που στοιχίζουν κατω από 15 ευρώ το καθένα
με δυο ρολά κάνεις σχεδόν ολο το πάτωμα. To υλικο δεν το κολλάω παρα μόνο σε ορισμένα σημεία με ταινία διπλής οψης.
Image

Από πανω μπορείτε να ξαναβάλετε τον λάστιχοταπητα η μια έτοιμη κουρμπαρισμενη μοκέτα

Image
με κόστος γύρω στα 40 ευρώ.(τιμή από εξωτερικού).

Για τις πόρτες η πιο οικονομική λύση είναι το ναυλον ! συχνά τα συνεργεία όταν χρειαστεί να επισκευάσουν κατι στις πόρτες
ξεχνούν είτε καταστρέφεται το ναυλον που προστατεύει την ταπετσαρία.
Ελέγχουμε αν έχουμε το ναυλον αυτό και αν όχι βαζουμε ένα νέο είτε από σακούλα ενισχυμενη η με το μετρο για τραπέζια
επίσης αυτό το ναυλον προστατεύει από το νερο και την υγρασία την ταπετσαρία της πόρτας.

Image

Σημαντικο! τα ακριβά μονωτικά με την επικάλυψη του αλουμίνιου κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι αποδοτικά αλλά δεν θα τα
έβαζα σε αμάξωμα λόγω της αγωγιμότητας του αλουμίνιου σε πιθανο βραχυκύκλωμα.....δεν είναι τυχαίο που κανένας κατασκευαστής
αυτοκίνητου δεν τα χρησιμοποιεί.
Οδηγώ και σε σκέφτομαι!
http://nivaclubhellas.blogspot.gr/
Image
makfrag

Re: Μόνωση οικονομικές λύσεις

Post by makfrag »

Πολύ καλή ιδέα Κώστα!! Μετά από νερά που βρήκα στα πόδια του οδηγού κ λιγότερα από την πλευρά του συνοδηγού, οι κετσέδες είχαν μουλιάσει, όπότε θα κάνω την κίνηση με το στρώμα γυμναστικής.
Τα νερά τώρα, υποθέτω ότι μπήκαν είτε από το λάστιχο της πόρτας είτε από τον μπροστά αεραγωγό. Τα λάστιχα θα τα αλλάξω προληπτικά και καθάρισα τον αεραγωγό, είχε μέσα πολλές πευκοβελόνες, φύλλα, ένα μπουκάλι βότκα=άδειο.... και μια φαγωμένη κονσέρβα χαβιάρι..... :lol:
Σκέφτομαι να καλύψω το άνοιγμα με κάτι σαν τούλι για να μην έχω εκπλήξεις πάλι.....
kostas

Post by kostas »

Μακη τα νερα πολυ πιθανο να σου μπαινουν απ το στηριγμα για τα σωλινακια των φρενων σηκωσε τα σωληνακια και με περιστροφη οχι τραβηγμα
αφαιρειται το στηριγμα.
Αφου καθαρισεις και βαψεις οπως εκανα εγω :D :D το ξαναβαζεις με σιλικονη :arrow:

Image

Image
Οδηγώ και σε σκέφτομαι!
Image
kostas

Post by kostas »

Συντήρηση πίσω πατωματος σε niva με αφαίρεση του κετσε και βάψιμο της λαμαρίνας καπάκι ρεζερβουάρ ....
Image
Image
Image
Image
Image

Τοποθετήθηκε μόνωση τύπου ρικοφον

Image
Οδηγώ και σε σκέφτομαι!
Image
Post Reply