Λίγο άσχετο, αλλά...

Τι κάνεις Γιάννη?
Κουκιά σπέρνω !!!
Post Reply
User avatar
filos
Posts: 71
Joined: Fri Apr 28, 2017 12:02 pm

Λίγο άσχετο, αλλά...

Post by filos »

ImageΑκούτε σειρήνες; Κάντε στην ΑΚΡΗ !!


Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε συνέχεια να αυξάνεται η κίνηση στους δρόμους και με τα έργα που γίνονται τα πράγματα συνεχώς δυσκολεύουν.
Προσπαθήστε να διανοηθείτε, όλοι εσείς οι οδηγοί που κινήστε κάθε μέρα εντός του λεκανοπέδιου της Αττικής, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, ότι πέρα από την ταλαιπωρία που μπαίνετε καθημερινά λόγω κυκλοφοριακού, ανά πάσα στιγμή μπορείτε να βλάψετε κάποιον δικό σας άνθρωπο.


Φυσικά θα αναρωτηθείτε, μα πώς;
Τί σχέση έχει η κίνηση που αντιμετωπίζω με το αμάξι μου, με το να βλάψω κάποιο δικό μου άνθρωπο;

Αγαπητοί αναγνώστες φυσικά και έχει, θυμηθείτε ότι κάθε φορά, που ένα όχημα εκτάκτου ανάγκης ουρλιάζει με τις σειρήνες πίσω σας κολλημένο στην κίνηση,


Image Image


εσείς απλά κοιτάτε στον καθρέφτη και αδιαφορείτε ή στην καλύτερη περίπτωση κάνετε ότι είναι δυνατόν να ξεμπλοκάρετε από την κίνηση εκμεταλλευόμενοι το όχημα αυτό, είτε είναι Ασθενοφόρο, Πυροσβεστικό, Αστυνομία κλπ...

Λίγοι είναι οι οδηγοί που ευαισθητοποιούνται και θέλουν να κάνουν κάτι να ανοίξει ο δρόμος αλλά, δυστυχώς δεν γνωρίζουν πως.


Σκεφτήκατε ποτέ λοιπόν, ότι μέσα σε αυτό το Ασθενοφόρο μπορεί να είναι ένας δικός σας άνθρωπος, πως αυτό το Πυροσβεστικό όχημα πηγαίνει σε σπίτι δικού σας ανθρώπου που καίγεται;

Μην βοηθώντας να ανοιχτεί ο δρόμος για το όχημα εκτάκτου ανάγκης, δεν βοηθάτε ίσως τον δικό σας άνθρωπο...

Για σκεφτείτε λοιπόν πιο έντονα και ευαισθητοποιηθείτε και μάθετε να ενεργείτε σαν υπεύθυνοι πολίτες που σέβονται τον εαυτό τους, αλλά και τους άλλους.

Τι ΠΡΕΠΕΙ NA ΚΑΝΕΤΕ όταν σας προσεγγίσει Όχημα Εκτάκτου Ανάγκης:

Αν έχει μόνο τους φάρους ανοιχτούς χωρίς σειρήνα οδηγήστε κανονικά, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι, το όχημα αυτό απλά επιστρέφει ή μεταβαίνει σε κάποιο συμβάν χαμηλής προτεραιότητας.
Αν βλέπετε φάρους και ακούτε σειρήνες και σας προσεγγίζει Όχημα Εκτάκτου Ανάγκης:

1 . Παραμείνετε ψύχραιμοι και οδηγήστε το όχημά σας, χωρίς απότομες κινήσεις.

2 . Προσπαθήστε να κάνετε δεξιά και να διευκολύνετε την κίνησή του.

3 . Αν είστε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, και δεν υπάρχει χώρος να σταματήσετε ή να κάνετε δεξιά, χαμηλώστε την ταχύτητά σας, όσο το δυνατόν γίνεται.

4 . Όταν είστε στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας , προσπαθήστε να μετακινηθείτε σιγά σιγά, στην αμέσως δεξιά επόμενη λωρίδα κυκλοφορίας.

5 . Αν δεν είναι δυνατόν να μετακινηθείτε δεξιά λόγω εμποδίου και μπροστά σας υπάρχει κίνηση, απλά σταματήστε, αυτό θα δώσει την δυνατότητα στον οδηγό του οχήματος έκτακτου ανάγκης, να δει από μακριά τα οχήματα και την θέση τους και να κανονίσει την πορεία του αναλόγως.

6 . Αν σας πλησιάσει από πίσω όχημα εκτάκτου ανάγκης και είστε σε διασταύρωση με σήμα ΣΤΟΠ περάστε ΜΟΝΟ, αν έχετε ελέγξει και δεν εγκυμονεί κίνδυνο, αλλιώς κάντε δεξιά και σταματήστε αν είναι ασφαλές για εσάς και τους υπόλοιπους οδηγούς.

Τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, όταν σας προσεγγίσει Όχημα Εκτάκτου Ανάγκης:

1 . Μην σταματάτε στην μεσαία λωρίδα, όταν υπάρχει χώρος να κάνετε δεξιά.

2 . Μην αλλάζετε λωρίδα κάνοντας αριστερά, αν δεν υπάρχει λόγος.

3 . Μην προσπερνάτε σήματα ΣΤΟΠ ή κόκκινα φανάρια, όταν ένα όχημα εκτάκτου ανάγκης σας πλησιάζει από πίσω. ΕΛΕΓΞΤΕ πρώτα και μόνο αν έχετε δει ότι τα άλλα ρεύματα κυκλοφορίας σας δίνουν προτεραιότητα, διευκολύνετε το όχημα εκτάκτου ανάγκης κάνοντας στην άκρη.

4 . Μην κάνετε επιτόπου στροφές ή απότομες αριστερές στροφές, λόγω του οχήματος εκτάκτου ανάγκης που σας πλησιάζει από πίσω.

5 . Μην προσπαθείτε να προσπεράσετε τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης ή ακόμα χειρότερα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην κάνετε ουρά πίσω από τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, με σκοπό να γλιτώσετε την κίνηση.

6 . Μην κάνετε άσκοπες κινήσεις, μετακινώντας το αμάξι σας δεξιά αριστερά, αποπροσανατολίζετε τους οδηγούς, με αποτέλεσμα να συμβεί ατύχημα.Δείτε ένα ενδιαφέρον VIDEO : https://www.youtube.com/watch?v=MeJoFNBzf2Y

Αφήστε (όπου αυτή υπάρχει) την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ. Ε. Α.) ΕΛΕΥΘΕΡΗ !!
ΠΗΓΗ : http://www.fire.gr/?p=444
Γιάννης "Φίλος" Image
Να μην ξεχάσω ... να συνεχίζω να Ζω ... !!
User avatar
filos
Posts: 71
Joined: Fri Apr 28, 2017 12:02 pm

Η Ελληνίδα μάνα !!

Post by filos »

Αθάνατη Ελληνίδα μάνα !!

Για τον... κανακάρη της, η Ελληνίδα μάνα είναι ικανή να κάνει τα πάντα.
Ακόμα και να τρέξει σε αγώνα δρόμου.

Με ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο και χιουμοριστικό σποτ και με σύνθημα "Δεν σε κουράζει το τρέξιμο, σε κουράζει η μάνα σου", οι υπεύθυνοι του Ημιμαραθωνίου Κρήτης προετοιμάζονται για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, την 1η Οκτωβρίου 2017, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν.

Σκοπός των αγώνων είναι, να προβληθεί πόσο σημαντική είναι για την Υγεία η άσκηση, ενώ στον αγώνα μπορούν να τρέξουν και να περπατήσουν άνθρωποι με οποιαδήποτε φυσική κατάσταση και κάθε ηλικίας, από 6 έως 106 χρονών!

Απολαύστε το σποτ!

https://www.youtube.com/watch?v=A_Dfige5S8Q

ImageImageImageImage
Γιάννης "Φίλος" Image
Να μην ξεχάσω ... να συνεχίζω να Ζω ... !!
Post Reply