Page 1 of 5

Eιδησεις για το lada niva

Posted: Thu Apr 06, 2017 3:31 pm
by kostas
Το κλασικό Niva “αποχαιρετά” τον δημιουργό του
Ο Pjotr Prussow, αποτέλεσε το πρόσωπο που κρυβόταν επιμελώς πίσω από την τεράστια επιτυχία του αειθαλούς και σκληροτράχηλου ρώσικου εκτός δρόμου της Lada, του Niva. Σε ηλικία 75 ετών αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο, συμπτωματικά, η απώλειά του συμβολίζει και το “τέλος” του Niva, με την μορφή που το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.
Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)
O μηχανικός από την Ρωσία εργάστηκε για πολλά έτη στην εταιρία Avtovaz (τώρα ανήκει στη γαλλική Renault), ήδη από τη δεκαετία του ‘70. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο έμπειρος Ρώσος απέσπασε τον τίτλο του αρχισχεδιαστή στη Lada, ενώ το Niva παραδοσιακά αποτέλεσε το πεδίο δόξας του, όλα αυτά τα χρόνια εμπλοκής του στη φίρμα.
Λίγα λόγια τώρα, για το ποιο ήταν το Niva και πως πέτυχε τόσα πολλά. Η παραγωγή του καθαρόαιμου (μόνιμα) τετρακίνητου, ξεκίνησε το 1977, με διαθέσιμους κινητήρες βενζίνης τόσο στα 1,6 όσο και στα 1.7 λίτρα, πάντα με μηχανικό χειροκίνητο κιβώτιο (4 στην αρχή 5 στην πορεία σχέσεων), αλλά και σήμα κατατεθέν, την ατόφια μηχανική real τετρακίνηση, με τα διαφορικά και τις κοντές σχέσεις.
Σε ένα από τα τελευταία facelift που έγιναν, το Niva απέκτησε ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, αντί για καρμπιρατέρ στην τροφοδοσία, όπως επίσης και υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης. Οι εκτός δρόμου δυνατότητες του γνωστού Lada, οριοθέτησαν την παρουσία του και έβαλαν τα γυαλιά σε πολύ πιο ακριβά οχήματα με βαρύ μάλιστα λογότυπο…

Image

Re: Eιδησεις για το lada niva

Posted: Thu Apr 06, 2017 9:47 pm
by lamda
Ωραία δημοσίευση και ωραίο blog αυτό που έχεις στην υπογραφή σου kostas :)

Re: Eιδησεις για το lada niva

Posted: Fri Apr 07, 2017 8:11 pm
by kostas
ευχαριστώ το blog το έκανα όσο το forum ήταν στα κινέζικα θα το εμπλουτίζω και αυτό (σαν βάση δεδομένων)για να μην τα χάσουμε όλα πάλι καθώς τα τεχνικά θέλουν κόπο να τα βρεις :idea:

Re: Eιδησεις για το lada niva

Posted: Fri Apr 07, 2017 10:01 pm
by ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΣ
Κώστα Πολύ ωραίο το Μπλόκ πού δημιούργησες πάνω σε τεχνικά θέματα και όχι μόνο του NIVA :!: :!: :!: :!: :!:

Re: Eιδησεις για το lada niva

Posted: Sun Apr 09, 2017 12:46 am
by kostas
πηγη:http://www.newsauto.gr/epetiako-lada-niva/

Eπετειακό Lada Niva

Image

Image

Στις 5 Απριλίου το Niva γιόρτασε τα 40στά του γενέθλια και η Lada θέλοντας να τιμήσει το πολύ σημαντικό της μοντέλο, δημιουργεί μια νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής που θα κατασκευαστεί σε μόνο 1977 αντίτυπα.
Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)
Από τις 5 Απριλίου του 1977 μέχρι και σήμερα, το Niva έχει συμπληρώσει σχεδόν 2.500.000 πωλήσεις, οι 530.000 εκ των οποίων αφορούν σε μοντέλα που έχουν πωληθεί εκτός της Ρωσίας σε πάνω από 100 χώρες. Παράλληλα, το Niva είναι και ένα από τα παλαιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στους δρόμους, αφού σε σχέση με τα πρώτα μοντέλα, το υπάρχον έχει εκσυγχρονιστεί μόνο στα σημεία, διατηρώντας ατόφιο τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του.
Η νέα, επετειακή του έκδοση, ονομάζεται «40th anniversary» και όπως προείπαμε θα κατασκευαστεί σε 1977 μόνο αντίτυπα, φέροντας συγκεκριμένες επεμβάσεις στο αμάξωμα και το εσωτερικό της. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν τα λογότυπα «40th Anniversary», τα special εξωτερικά χρώματα, οι νέες ζάντες αλουμινίου, αλλά και τα σπόιλερ στο εμπρός και πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι δερμάτινα, υπάρχουν νέες επενδύσεις στις πόρτες, δερμάτινο τιμόνι με ραφές, πορτοκαλί όργανα στον πίνακα οργάνων, νέα πατάκια, αλλά και πλακέτα με το αριθμό παραγωγής κάθε ενός εκ των 1977 αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν.

Re: Eιδησεις για το lada niva

Posted: Tue Apr 11, 2017 12:31 am
by panstath_fokea
Ένα ωραίο βιντεάκι από πολύ παλιά .... για τα 40 χρόνια
https://www.youtube.com/watch?v=LqeD9dU86-I

Re: Eιδησεις για το lada niva

Posted: Tue Apr 11, 2017 12:33 am
by panstath_fokea
για τα 40 αυτά υπέροχα χρόνια δείτε κι αυτό

https://www.youtube.com/watch?v=JYBh41f8nJo

Re: Eιδησεις για το lada niva

Posted: Tue Apr 11, 2017 12:37 am
by panstath_fokea
Εδώ θα είμαστε σε πείσμα πολλών, για να το κρατήσουμε ζωντανό και για τα επόμενα χρόνια για να συνεχίσουν τα παιδιά μας.
Χοντρούλη και υπόλοιποι σύντροφοι κρατάτε γερά!!!

Re: Eιδησεις για το lada niva

Posted: Tue Apr 11, 2017 1:09 am
by panstath_fokea
Δείτε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Lada Avtovaz για το δημιουργό του Niva Petr Mikhailovich Prusov.

http://www.lada.ru/en/press-releases/112823.html

Re: Eιδησεις για το lada niva

Posted: Sat Apr 15, 2017 1:01 am
by panstath_fokea
Δείτε πόσο ευτυχισμένος δείχνει δίπλα στο δημιούργημα του.
Μέχρι και στα 75 του είχε πολύ σημαντική θέση στην LADA - AVTOVAZ.
Εκεί απ΄ότι φαίνεται τα άλογα δεν τα σκοτώνουν όταν γεράσουν.

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΘΗΡΙΟ

Image

Image

Image