Σνόρκελ (αναπνευστήρας)

Συντονιστής: Moderators

Σνόρκελ (αναπνευστήρας)

Δημοσίευσηαπό Archangel την Τρί 26 Σεπ, 2006 5:06 pm

Βρε κόσμε, πόσο πρόβλημα είναι ένα σνόρκελ για τον Βλάντ, πόσο εύκολο είναι στην τοποθέτηση και τί κοστίζει περίπου;

Το σκέφτομαι σοβαρά, όχι μόνο επειδή μου αρέσουν τα τσαλαβουτήματα, αλλά και επειδή έχω διαβάσει (σε μελέτες και site) επανηλλημένως ότι τα σνόρκελ βοηθάνε στο να παίρνει πιο κρύο αέρα η μηχανή, με συνέπεια να κάνει καλύτερη καύση και να είναι και πιο οικονομικό το του-του.

Έχω να φοβάμαι σκουριές; Υπάρχει προτεινόμενη διαδρομή; (στο jimni και το pajero sport έχουν ειδικά λούκια)
Μην αποδίδεις σε ΚΑΚΙΑ αυτό που μπορεί να εξηγηθεί, επαρκώς από ηλιθιότητα και αδυναμία...
Άβαταρ μέλους
Archangel
Site Admin
Site Admin

Δημοσ.: 397
Εγγραφη: Δευτ 18 Σεπ, 2006 1:43 pm
Τοποθεσια: ΠΡΑΓΑ Τσεχίας (όχι Πάργα, μην μπερδέυεστε...)

Δημοσίευσηαπό polyteknos την Τρί 26 Σεπ, 2006 7:45 pm

απ'οτι γνωριζω ο κος ΠΡΟΕΔΡΟΣ "xristot" ασχολειται με αυτο το θεμα ,καθως οπως ειπαμε ειναι ο ανθρωπος της πατεντας.νομιζω οτι θα σε διαφωτισει πληρως...... :lol: :lol:
ΜΠΟΥΚΛΑΚΙΑΣ........!!!!!!

F-131 Ο.Φ.Δ.
Άβαταρ μέλους
polyteknos
Moderator

Δημοσ.: 1032
Εγγραφη: Τετ 21 Ιουν, 2006 3:27 pm
Τοποθεσια: ΑΧΑΡΝΑΙ ΑΘΗΝΑ

Re: Σνόρκελ (αναπνευστήρας)

Δημοσίευσηαπό xristost την Τρί 26 Σεπ, 2006 7:51 pm

Archangel έγραψε:Βρε κόσμε, πόσο πρόβλημα είναι ένα σνόρκελ για τον Βλάντ, πόσο εύκολο είναι στην τοποθέτηση και τί κοστίζει περίπου;

Το σκέφτομαι σοβαρά, όχι μόνο επειδή μου αρέσουν τα τσαλαβουτήματα, αλλά και επειδή έχω διαβάσει (σε μελέτες και site) επανηλλημένως ότι τα σνόρκελ βοηθάνε στο να παίρνει πιο κρύο αέρα η μηχανή, με συνέπεια να κάνει καλύτερη καύση και να είναι και πιο οικονομικό το του-του.

Έχω να φοβάμαι σκουριές; Υπάρχει προτεινόμενη διαδρομή; (στο jimni και το pajero sport έχουν ειδικά λούκια)

Ναι ειναι αληθεια Αγγελε! ετοιμαζω κατι σε πολυεστερικο κομενο και ραμενο στα μετρα μας. Σε λιγο καιρο θα εχω και φοτο!!!
NIBA И СУХОЙ ХЛЕБ !
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ!!!
Εικόνα
(OFD F-130)
Άβαταρ μέλους
xristost
Moderator

Δημοσ.: 3526
Εγγραφη: Δευτ 22 Νοέμ, 2004 9:14 pm
Τοποθεσια: ζεφυρι

Δημοσίευσηαπό tsep την Τετ 27 Σεπ, 2006 6:49 am

παντος στα βενζινοκινητα περισσοτερο μουρη ειναι παρα ουσια
ειδικα εχει που εχει την εισαγωγη το niva ειναιθ πολυ δυσκολο να παρει νερο χωρις να εχει σβηση απο τα ηλεκτρικα μερη που ηδη θα εχουν κολυμπηση στο νερο
Άβαταρ μέλους
tsep
Moderator

Δημοσ.: 3063
Εγγραφη: Δευτ 19 Σεπ, 2005 6:08 pm
Τοποθεσια: Mosxato

Δημοσίευσηαπό mato την Τετ 27 Σεπ, 2006 7:59 am

Καλημέρα

Χρήστο τι φαντάζεσαι περίπου (διαδρομή, σχέδιο, "καπέλο") ?

Ενδιαφέρομαι για snorkel και αν χρειαστεί βοήθεια ή συμμετοχή στον σχεδιασμό και στο budget είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω.

Είχα καταλήξει εδώ (από Βραζιλία)

Εικόνα

Εικόνα

με σκοπό να το αντιγράψω κάπως (έστειλα mail αλλά δεν πήρα απάντηση, πάντως η τιμή που λέει είναι γύρω στα 70€)

Επίσης πιθανόν να βρεθεί αυτό (από Βενεζουέλα)

Εικόνα

Αλλά αφού άρχισε κάποιος τη δουλειά, όπως είπα είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω με κάποιο τρόπο.

να και άλλες δύο φωτό από Αγγλία, αλλά δεν μπορώ να πω οτι μου αρέσει.

Εικόνα
Εικόνα

Όσο για το αν μπάινει ή όχι νερό, όλο το αυτοκίνητο πρέπει να προστατευτεί, ηλεκτρικά οπωσδήποτε αλλά και αναπνευστήρες μετάδοσης.
Άβαταρ μέλους
mato

Δημοσ.: 251
Εγγραφη: Τετ 20 Οκτ, 2004 12:38 pm
Τοποθεσια: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευσηαπό tsep την Τετ 27 Σεπ, 2006 8:20 am

αυτο απο την βενεζουελα κυκλοφορει και εδω
το εχω δει σε δυο σε ενα nova στου ρεντη που το βλεπω συχνα και ενα αλλο στην λεσχη εκαλης

αλλα ολα τα λεφτα ειναι αυτο απο την βραζιλια.......
μου αρεσει παρα πολυ το σημει οπου εχουν επιλεξη να βγαινει απο το χωρο του κινητηρα και τα 70 ευρω δεν ειναι και σοβαρο ποσο
βρε μηπως να καναμε κανα group buy??

αλλα να περιμενουμε να δουμε και την λυση που θα επινοηση ο Χρηστος
Άβαταρ μέλους
tsep
Moderator

Δημοσ.: 3063
Εγγραφη: Δευτ 19 Σεπ, 2005 6:08 pm
Τοποθεσια: Mosxato

Δημοσίευσηαπό TSARKOS την Τετ 27 Σεπ, 2006 8:53 am

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝΥΜΙΟ ΤΟΥ
TSARKOS

Δημοσ.: 117
Εγγραφη: Δευτ 19 Σεπ, 2005 9:43 pm

Δημοσίευσηαπό mato την Τετ 27 Σεπ, 2006 8:55 am

tsep έγραψε:βρε μηπως να καναμε κανα group buy??

όπως έγραψα, τα δικά μου mail δεν απαντήθηκαν, ίσως μπορούμε να συνεχίσουμε να τον "ενοχλούμε". Και μένα ακριβώς αυτό μου άρεσε, το σημείο εξόδου. Επίσης νομίζω οτι από αυτό το σημείο η εισαγωγή θα κάνει λιγότερες στροφές.
Το πιό δύσκολο πιστεύω κομμάτι είναι ακριβώς να βρεις τρόπο να λύσεις την συναρμογή των δύο σωλήνων (υλικά, καλούπι, συναρμολόγηση, στεγανοποίηση "αρμών", συστολή / διαστολή μέσα κι έξω από το καπώ).
Πιστεύω οτι λύνεται με κάποιο καλούπι.
Από κει και πάνω νομίζω οτι είναι πιό εύκολα τα πράγματα.

:?: Αρκεί να λυθεί το "μυστήριο" του προς τα που πρέπει να "κοιτάει" το καπέλο και αν πρέπει να έχει κάποιου είδους φίλτρο. Όσο και να διάβασα, άκρη δεν έβγαλα. Πάντως και στα δύο πρώτα κοιτάει μπροστά και δεν έχει φίλτρο. Οι Αμερικάνοι και οι Εγγλέζοι θεωρούν οτι καλύτερα να κοιτάει πίσω ή να είναι κυκλικής διατομής και βάζουν σίτα ή φίλτρο από άλλο μηχάνημα, ή παίρνουν έτοιμα καπέλα από τρακτέρ (όπως το τρίτο).

tsep έγραψε:να περιμενουμε να δουμε και την λυση που θα επινοηση ο Χρηστος

Αλλά όπως λες ας δούμε τι ετοιμάζει ο Χρήστος.
Άβαταρ μέλους
mato

Δημοσίευσηαπό Archangel την Τετ 27 Σεπ, 2006 9:11 am

πάντως, αν η τιμή είναι σε αυτά τα επίπεδα, εγώ μέσα από τώρα για group-buy ή όποιον έχει άκρη. Με ενδιαφέρει κάργα, και είδα και εχθές στο http://www.wheels24.co.za/Wheels24/4x4/ ... 97,00.html
και μετά για τα safari type http://www.4x4connection.com/tech/snorkeltech.htm και είμαι έτοιμος. Το μόνο, όσοι έχετε βάλει και breather (αναπνευστήρες) για τη μετάδοση, πού τους βγάλατε; ’μα υπάρχει και καμια φωτό...

(τί άλλη αναπνοή χρειαζόμαστε;;; Τώρα που βρήκαμε τον παπα...)
Μην αποδίδεις σε ΚΑΚΙΑ αυτό που μπορεί να εξηγηθεί, επαρκώς από ηλιθιότητα και αδυναμία...
Άβαταρ μέλους
Archangel
Site Admin
Site Admin

Δημοσ.: 397
Εγγραφη: Δευτ 18 Σεπ, 2006 1:43 pm
Τοποθεσια: ΠΡΑΓΑ Τσεχίας (όχι Πάργα, μην μπερδέυεστε...)

Δημοσίευσηαπό mato την Τετ 27 Σεπ, 2006 1:27 pm

Archangel έγραψε:http://www.wheels24.co.za/Wheels24/4x4/4x4_Tips/0,,1369-1395-1502_1377797,00.html
και μετά για τα safari type http://www.4x4connection.com/tech/snorkeltech.htm και είμαι έτοιμος.

το πρώτο link δεν μπόρεσα να το ανοίξω
Το δεύτερο έχει ενδιαφέρον, δίνει πληροφορίες για το πως δουλεύει το safari.

Το πρόβλημα είναι :

α) στο οτι δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλίσεις αυτό που λένε οι safariτζήδες (για διάσπαση των σταγόνων της βροχής και αποχέτευση στην περίμετρο) σε ιδιοκατασκευή, πέρα από τη γνωστή μέθοδο "δοκιμής και λάθους". Ίσως η γωνία 90° του σωλήνα και η αρνητική κλίση της σίτας αρκούν.

β) Επίσης δεν λένε τίποτα για πιθανή δημιουργία κενών αέρα αντί για "φαινόμενο ram".

Υπάρχει κι αυτό που μοιάζει πολύ με το safari, από την Αργεντινή http://www.parque4x4.com.ar/equipamiento/snorkel/
αλλά η τιμή του (300-340$) είναι απαγορευτική.
Δεστε και τι έκανε ο αμερικάνος στο wrangler (στη σελ. 2 το καπέλο λειτουργεί σαν αυτό του safari, με απορροή περιμετρικά, αλλά είναι "παπάς").
http://www.jeephorizons.com/tech/snorkel/
Πάντως αυτός το δοκίμασε για να βεβαιωθεί οτι όντως τραβάει αέρα και δεν δημιουργείται κενό (κανέναν αεροναυπηγό έχουμε ????? :D :D :D )

Archangel έγραψε: Το μόνο, όσοι έχετε βάλει και breather (αναπνευστήρες) για τη μετάδοση, πού τους βγάλατε; ’μα υπάρχει και καμια φωτό...

http://www.niva-faq.msk.ru/ekspluat/vne ... athers.pdf

σε μένα την εγκατάσταση την έκανε ο Αμοργιανός

Archangel έγραψε:(τί άλλη αναπνοή χρειαζόμαστε;;; Τώρα που βρήκαμε τον παπα...)

... τεχνητή, ίσως ? (η γυναίκα μου σίγουρα θα χρειαστεί, αμα δει και snorkel) :D
Άβαταρ μέλους
mato

Δημοσίευσηαπό mato την Τετ 27 Σεπ, 2006 2:40 pm

TSARKOS έγραψε:ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝΥΜΙΟ ΤΟΥ

kursk μήπως ?
Άβαταρ μέλους
mato

Δημοσίευσηαπό xristost την Τετ 27 Σεπ, 2006 5:35 pm

Μερικες φοτο που εχω απο την αρχη των εργασιων
Εικόνα
Εικόνα
Το προτοτυπο απο γυψο

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Επάνω στο γύψινο καλουπι πέφτει η νέα μήτρα (το θηλυκό) για να πέσει στην συνεχεία το πρωτότυπο μέσα της.

Εικόνα
Εδώ μια δοκιμή για τις εφαρμογές του

Εικόνα
Εικόνα
Το μισό είναι έτοιμο. Λείπει το καπέλο
Τελευταία επεξεργασία απο xristost την Κυρ 03 Ιουν, 2007 4:48 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
NIBA И СУХОЙ ХЛЕБ !
Εικόνα
(OFD F-130)
Άβαταρ μέλους
xristost
Moderator

Δημοσίευσηαπό mato την Πέμ 28 Σεπ, 2006 1:58 pm

Χρήστο είναι πολύ καλό
Μπράβο.
Για το καπέλο τι σκέφτεσαι ?
Άβαταρ μέλους
mato

Δημοσίευσηαπό xristost την Πέμ 28 Σεπ, 2006 8:09 pm

Θέλω να πιστεύω και ελπίζω να μπορώ να το φτιάξω έτσι ώστε να μπορώ να τοποθετώ και μανιτάρι και εισαγωγή περιστρεφόμενη!!
NIBA И СУХОЙ ХЛЕБ !
Εικόνα
(OFD F-130)
Άβαταρ μέλους
xristost
Moderator

Δημοσίευσηαπό mato την Παρ 29 Σεπ, 2006 7:59 am

xristost έγραψε:Θέλω να πιστεύω και ελπίζω να μπορώ να το φτιάξω έτσι ώστε να μπορώ να τοποθετώ και μανιτάρι και εισαγωγή περιστρεφόμενη!!

Καλή επιτυχία (που την βλέπω σίγουρη δηλαδή).
Άβαταρ μέλους
mato

Επόμενο

Επιστροφή στην Εξοπλισμός

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: MSN [Bot] και 0 επισκέπτες